Што треба да направам ако телефонот OnePlus не поддржува безжично полнење?

Претходно оваа година, OnePlus го објави својот најнов буџетски паметен телефон во форма на OnePlus Nord 2 (да не се меша со Nord N200 за американскиот пазар).Ова е втор телефон од серијата Nord, првично претставен минатата година, враќајќи го OnePlus на своите буџетски корени.

Во сите погледи, Nord 2 е добар телефон, но секако му недостасуваат некои карактеристики што ги имаат телефоните од високата класа.Една од карактеристиките е безжичното полнење, што е штета, бидејќи безжичното полнење е многу погодно, но добрата вест е дека со трошење неколку долари на некои додатоци од трети страни, всушност е прилично лесно да се даде на Nord 2 безжично полнење. .

 

Безжичното полнење обично се потпира на намотки за да помогне во преносот на енергија од подлогата за полнење на телефонот.Бидејќи OnePlus Nord 2 ги нема овие намотки, ќе ви треба адаптер за безжично полнење.Овие калеми се во основа исти како оние што може да ги најдете на други телефони со можности за безжично полнење, но тие сега се наоѓаат надворешно и се поврзани со телефонот преку неговата USB-C порта.

брз полнач (3)

Ова значи дека можете лесно да го додадете или отстраните во секое време, па ако не ви треба безжично полнење, можете да го извадите и да го користите USC-C за други цели.Ова е неговата предност, но и недостаток, бидејќи ќе ја зафати USB-C портата, па ако сакате да приклучите USB-C слушалки или други додатоци, мора да ги отстраните пред да ги приклучите.

H9245daa6fca04d159d514ff307d9ebd7M

Имајќи го кажано тоа, еве неколку адаптери за безжично полнење USB-C за кои откривме дека работат со мобилни телефони:
Now that you have obtained the wireless charging adapter, you will need a wireless charger. If you already have a Qi compatible at home, then you should be able to use it well, if not, here are some of our suggestions. Please contact us : steven@lantaisi.com   or    rudy@lantaisi.com

Контактирајте не

Запомнете, ова се универзални безжични полначи и адаптери за полнење.Ова значи дека за разлика од телефоните на OnePlus од високата класа, како што е OnePlus 9 Pro, кој поддржува брзини на безжично полнење до 50 W, тие ќе бидат многу побавни, па можеби ќе сакате да размислите за ова.
Забелешка: овој напис може да содржи придружни врски кои помагаат да се поддржи нашиот автор и да работи серверот Phandroid.

Безжичен полнач 4

Ние, исто така, се концентриравме на истражување и развој на методот за безжичен полнач и чип коло со цел да продолжиме да одржуваме одлична корист во жестоко конкурентната компанија за бесплатен примерок за брз безжичен полнач, верувајте ни и ќе добиете многу повеќе.Навистина треба да се чувствувате целосно слободни да стапите во контакт со нас за дополнителни податоци, ве уверуваме во секое време за нашето најголемо известување.

чип

 


Време на објавување: Октомври-14-2021 година